Vynikajúca fialová magdaléna (nd, rs)
Mená žien sú skvelé pre rôzne farby, a preto je zriedkavé nájsť druh, ktorý nemá aspoň jednu odrodu s podobným názvom..
Vnútorné fialky toto veľmi častá prax, niekedy aj pár odrôd, chované rôznymi pestovateľmi možno nazvať rovnako.
Zaoblené listy, mať malé zuby pozdĺž okraja a podstavec v tvare srdca. Rezne sú krátke, silné, šťavnaté a preto dosť krehké. Farba listov je jednotná, pevná, tmavozelená s červenou spodnou stranou a zreteľným odtlačkom žíl.
Kvety sú veľké, zdvojené a polodvojité so zvlneným okrajom okvetných lístkov. Fantasy farba, hlavný tón je malinový, jasný odtieň. Bližšie k okraju sú fialové bodky rozptýlené pozdĺž okvetného lístka ako postriekanie, ktorého množstvo sa zvyšuje pri postupe k okraju, kde tvoria pevnú, dosť širokú hranicu..
Opravený športové NK-Magdaléna nemá, ale niekedy sú aj športy. Tvar kvetu a farba sa môžu mierne meniť.
Dôležité! Môže sa jednať o prach alebo orámovanie, alebo naopak, môže byť úplne pokrytý tmavou farbou bez svetlej časti.
Vlastnosti kvitnutia, rastu a rozmnožovania
Odroda dobre rastie a rozvíja sa, za 10-12 mesiacov môžete dostať zásuvku pre dospelých. Prvý kvitnúť sa vyskytuje v dospievaní, asi 9 - 10 mesiacov, niekedy 8.
Bloom hojný, a stopky:
- Silný;
- A krátke;
- Dosť husté.
Každý má v priemere 2 až 5 púčikov. Kvety sú veľké a Uzatváram takmer celú zásuvku, preto sa to dá nazvať prikyvovaním. Púčiky držia dobre, priemerne až týždeň.
V závislosti od teplotného režimu sa farba kvitnutia môže líšiť. Keď počas kladenia púčikov, teplota v miestnosti stúpa:
- Farba je tmavá;
- Počet tmavých škvrny zvyšuje;
- Niekedy môžu kvety úplne stmavnúť a v strede zostane iba svetlá škvrna..
Zníženie teploty naopak:
- Zvyšuje percento svetla;
- A tmavá hranica prachu môže úplne zmiznúť;
- Alebo sú na okraji iba vzácne bodky.
Vzhľadom na farbu listov a kvetov táto odroda reprodukuje akoukoľvek dostupnou metódou.
Najčastejšie používajú listové odrezky a nevlastné deti, používajú sa kvetné stonky:
- Pri absencii uspokojivého materiálu pre prvé dve položky;
- Alebo aby sa zachovalo neobvyklé kvitnutie dieťaťa.
Semená zvyčajne vyvíjať nové odrody, a pre normálnu reprodukciu nie je veľmi efektívny.
Recenzie
Igor. "Túto odrodu som chcel už dlho a teraz sa prípad objavil a kúpil som si kvitnúci krík." Dlho ma potešil kvetmi.
Po chvíli som ho preniesol na knotové zavlažovanie a ker ma ešte viac potešil. Listy zosilneli, mierne sa zvýšili a odrezky zhustli. Prvý kvet na bránke ma tiež potešil. Kvety sa zväčšili a ich počet je príjemne prekvapivý. ““
Natália. "Po kúpe dieťaťa som sa nemohla dočkať, kedy zakvitnem." Každý deň som sa pozorne pozrel na zásuvku a keď som uvidel prvý stopku, bol som šialene šťastný. Kvetiny nezlyhali, ich veľkosť a farba dlho lahodila oku.
Odroda nie je náladová v starostlivosti, aspoň som s ňou nemal problémy. A reprodukcia je jednoduchá, z každého listu sa ukázalo 2-3 deti. “
Fialová RS-Magdaléna
Odroda patrí do rodu hybridných fialiek z čeľade Gesnerievovcov, rovnako ako všetky moderné odrody fialiek v interiéroch. Šľachtená odroda chovateľ S. Repkina.
Štandardná veľkosť zásuvky, veľmi elegantná, ale mladá má mierne pretiahnuté stopky. Listy:
- Stredne zelená;
- Štandardná veľkosť;
- Zaoblené s malými zubami na okraji.
Kvety sú veľké, veľmi dvojité, podobné guľkám so zvlneným okrajom okvetných lístkov. Farba ružová, veľmi jemné a zároveň bohaté. Stopky sú silné a silné, tiahnu sa priamo nahor a vytvárajú nádhernú kyticu.
Nie sú zaznamenané žiadne športy, ale možno áno len nie je oficiálne zaregistrovaný.
Vlastnosti kvitnutia, rastu a rozmnožovania
Zásuvka rastie veľmi rýchlo a veľmi sa vyvíja dobre s prirodzeným osvetlením, rastie pomalšie pod lampami. Ružica dozrieva vo veku 11 - 13 mesiacov, kvitne však skôr. A kvitne prvý raz hojne, tvoriac veľa stopiek.
Bohaté kvitnutie, na silných, silných stopkách, každý s 3 - 5 púčikmi. Veľkosť kvetov je veľmi veľká, a ich počet úplne pokrýva stred výstupu a niekedy aj celý a vytvára veľkú kyticu.
Farba kvetov sa takmer nezmení so zmenami teploty a v lete nevybledne.
Pozor! Púčiky kvitnú veľmi dlho, až 10 dní a veľké množstvo postupne sa otvárajúcich kvetov zaisťuje dlhodobé kvitnutie.
Recenzie
Anastasia. "Kúpil som fialovú RS-Magdalénu, bola to štartérka a vyrastala dosť skoro." Prvé kvitnutie bolo veľmi šťastné, aj keď trochu šokované, bolo ho tak veľa.
Obrovské kvety, ako gule, niekedy je ťažké uveriť, že sú skutočné, a na vrchu sa z nich vytvorí veľká kytica, ktorá niekedy pripomína aj veľkú strapatú guľu. “
Nádej. "Priateľka znásobujúca jej krásu mi dala." dieťa. Veľmi dobre rastie a formuje sa na mojom západnom okne.
Po chvíli so mnou ochorela, bohužiaľ, potom som stratil veľa detí. Po zotavení rástla pomalšie, ale čakanie sa oplatilo. Neporovnateľné kvety tvoria úžasnú kyticu. ““
Starostlivosť o rastliny doma
Podmienky zadržania
Obe odrody patria k štandardným fialkám, stredne veľké, a preto sú podmienky zadržania takmer rovnaké. A malé rozdiely by sa mali pozorovať iba pri získaní výstavných alebo ideálnych kríkov..
Hlavné body pri výbere miesta na pestovanie fialiek sú:
- Osvetlenie;
- Teplota;
- Vlhkosť.
Každý bod je dôležitý svojím spôsobom a iba oni všetci spolu zaručiť správny vývoj a kvitnutie:
- Svetlo by malo byť jasné, ale žiadne priame slnečné svetlo. Odrody sa cítia dobre aj pri umelom osvetlení. Trvanie denného svetla v prirodzenom svetle závisí od sezóny, odporúča sa však udržiavať 12-13 hodín po celý rok, čo je možné pomocou dodatočného osvetlenia alebo úplného prechodu na žiarovky;
- Teplotný režim odporúča sa tiež udržiavať ho stabilný po celý rok. Ukazovateľ teploty by mal byť v priemere 22-24 ° C. Ak sa teplota mení sezónne, pohybuje sa v rozmedzí od 16 do 18 ° do 24 až 26 °, v zime, respektíve v lete;
- Vlhkosť vzduchu - tento indikátor kolíše v závislosti od teploty. Čím vyššia je kontrolka na teplomere, tým vyššia by mala byť% vlhkosť v miestnosti.
Výber správneho miesta, jedným z hlavných bodov dosiahnuť krásneho predstaviteľa Saintpaulia.
Polievanie a kŕmenie
Voda a minerály sú základom pre rast a vývoj kvetu. Tieto odrody dobre reagujú na obe klasické metódy glazúra, a na knôte.
Aby ste získali dobre vyvinutú a kvitnúcu ružicu, je dôležité dodržiavať harmonogram polievania a hnojenia:
- Klasické (palety a spodné plachty) - postup je vykonaný podľa potreby, asi raz týždenne (v lete, menej často v zime). Hnojivá sa aplikujú zavlažovaním v koncentrácii, ktorá je polovičná oproti odporúčanej;
- Wick (cez knôt zo spodnej nádoby) - neustále polievať v nádobe pod kvetináčom a minerály neustále zavádza do vody, ale dávkovanie sa zníži o 7-8 krát.
Transplantácia, omladenie, rez
Rovnako ako všetky normy, aj tieto odrody je potrebné pravidelne rezať, odstránenie starých listov a stopiek.
Pozor! Pre správne vytvorenie ružice PC-Magdalene je potrebné ju dobre rezať odstránením spodných podlhovastých listov.
Dobrý vývoj si vyžaduje pravidelne transplantácia krík. V mladosti sa kríky presádzajú, keď rastú, zväčšuje sa veľkosť kvetináča.
Zrelé kríky toľko nepotrebujú časté transplantácii, stačí im raz ročne, alebo aj dva.
Priming vyberte pripravený na Saintpaulias, alebo dolejte podľa typu zálievky.
Počas plánovaných transplantácií rastlina je orezaná, odstránenie niekoľkých radov listov a odumretých koreňov. Takže krík omladzuje.
Rozmnožovanie
Obe odrody nemajú vlastnosti, ktoré by ich obmedzovali spôsoby chov:
- Listové odrezky - list 2-3 riadkov je zakorenený tak, ako to uprednostňuje kvetinárstvo: v pôde, vode alebo machu;
- Nevlastné deti - sú uložené v rôznom veku, s pôvodnými koreňmi alebo zakorenené ako listy;
- Stopky - zakorenené iba v zemi, pod filmom.
Užitočné video
Vo videu o odrodách fialiek od Svetlany Repkinovej sa dozviete:
Pozrite si video o tom, ako sa starať o fialky:
Zaujímavé fakty o videu, ako pestovať fialovú z listu:
Vo videu nájdete informácie o tom, ako transplantovať fialovú farbu:
Záver
Obe odrody sú jednoducho neporovnateľné a pri nákupe zásuvky je potrebné im porozumieť, ako sa o neho správne starať, a aký bude výsledok.
Dve Magdalény navzájom si veľmi podobné, a zároveň sú také odlišné, že môžu ľahko doplniť ľubovoľnú kolekciu, a to spoločne aj samostatne.